marți, 6 mai 2008

Pangea Day in Romania

Patru ore in care intreg mapamondul va fi unit prin puterea filmului cu scopul de a milita pentru unitate, pace, cooperare si umanitate: aceasta este Pangea Day.

Jehane Noujaim, o cunoscuta realizatoare de filme documentare, a castigat in 2006 premiul TED, oferit in fiecare an la conferinta TED. A primit 100.000 $ pentru proiectul ei si posibilitatea de a incerca sa schimba lumea. Dorinta ei a fost crearea unui eveniment prin care sa uneasca lumea care crede in aceleasi valori. Asa a luat nastere Pangea Day, o transmisiune live ce va fi difuzata pe 10 mai la aceiasi ora pe tot globul, o manifestare mondiala prin film, muzica si discursuri, care va ajunge in acelasi timp la milioane de oameni din peste 180 de tari prin intermediul internetului, televiziunii, cinematografelor digitale si al telefoanelor mobile.

Dintr-un total de peste 2.500 de scurt-metraje intrate in concurs au fost selectate 24 de filme, care ilustreaza cel mai bine diversitatea ce anima intregul mapamond. Cat de mult o cunoastem, in ce masura o ignoram, cat de mult o intelegem, cat de usor depasim granitele teritoriale, dar pe cele culturale? Acestea sunt intrebarile la care Pangea Day te face sa reflectezi.

Pangea, continentul unic aflat la originea continentelor actuale, este simbolul evenimentului: o lume divizata de multipli factori se reintregeste prin puterea filmului si prin dorinta a milioane de oameni de a manifesta pentru unitate.

In Romania Pangea Day va avea loc in Bucuresti, Cluj, Iasi si Suceava, sambata 10 mai. Incepand cu ora 20, Terasa La Motoare va gazdui evenimentul din Bucuresti, unde timp de patru ore granitele de orice fel vor fi uitate.

Niciun comentariu: